Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Інсталяція з квітів «Привид Києва» потрапила до Національного реєстру рекордів України (+фото)

03 червня 2022 року, 14:34

Інсталяцію з квітів «Привид Києва», створену в Подільському районі столиці на вулиці Олени Теліги, внесли до Національного реєстру рекордів України в номінації «Найбільша квітково-патріотична композиція». Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, який оглянув композицію та поспілкувався з фахівцями «Київзеленбуду».

«У цей складний для нашої країни час ми не забуваємо про охайний і гарний вигляд наших вулиць, парків та скверів. Київ завжди був зеленим містом. Містом парків. І ми продовжуємо його таким робити. Зокрема, щороку вирощуємо квіти для прикрашання вулиць і зелених зон столиці. А цієї весни в різних районах Києва з квітів створили близько трьох десятків патріотичних композицій. Я вдячний працівникам «Київзеленбуду», які облаштували ці локації, що символізують героїзм та незламність українців у боротьбі за нашу державу», – сказав Віталій Кличко.

Загалом для створення патріотичних композицій у Києві висадили 320 тисяч квітів. Усі вони були вирощені у теплицях та оранжереях районних підприємств, що входять до «Київзеленбуду». Окрім української символіки – як тризуб, прапори, вишиванки, рушники – були обрані також теми, що відображають сьогодення України. Боротьбу з російським агресором. Кияни та гості міста вже знають, зокрема, про квітник у вигляді знаменитої марки з російським кораблем, літака «Мрія», за основу якого взятий дитячий малюнок, а також зображення матері, яка годує малюка в метро.

«Колектив «Київзеленбуду» Подільського району створив композицію у вигляді легендарного «Привида Києва». Командування Повітряних Сил ЗСУ стверджує, що «Привид Києва» – це збірний образ пілотів 40-ї бригади тактичної авіації Повітряних Сил, які захищають небо столиці. Площа цього квітника 150 кв. м, розмір 10 м х 15 м, висадили тут 23,5 тисячі квітів. І саме ця композиція сьогодні внесена до Національного реєстру рекордів України в номінації «Найбільша квітково-патріотична композиція», – сказав Віталій Кличко.

Також Київ навіть в умовах воєнного стану робить все, аби покращити матеріальний стан комунальних підприємств. І сьогодні місто передало «Київзеленбуду» нову спецтехніку – маніпулятор та вахтову машину.

Нагадаємо, у 2021 році для обслуговування зелених зон Києва місто закупило 32 одиниці техніки: 4 вишки, 10 маніпуляторів, 11 вахтових машин, 7 газонокосарок.

Інсталяція з квітів «Привид Києва», створена в Подільському районі столиці (Фото – КМДА, Олексій Самсонов)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]