Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Хірурги Олександрівської лікарні роблять тепер унікальні операції – на «закритому» серці»

24 жовтня 2019 року, 10:17

Хірурги київської Олександрівської лікарні роблять тепер унікальні операції –на «закритому» серці міняють аортальний клапан. Про це мер Києва Віталій Кличко написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook і опублікував відео про те, як працюють столичні лікарі.

«У приватних клініках така операція коштує мінімум 900 тисяч гривень. А для киян в Олександрівській лікарні – абсолютно безкоштовна! Можливість робити ці унікальні операції з’явилася завдяки закупівлі спеціального обладнання в рамках міської цільової програми», – написав Віталій Кличко.

За його словами, подібні операції дають шанс на одужання пацієнтам, яким заміну аортального клапана «відкритим» хірургічних способом робити не можна. Наприклад: через ниркову недостатність, складну серцеву недостатність або повторне оперативне втручання на серці.

«Раніше в таких випадках киянам могли допомогти тільки в спеціалізованих інститутах або приватних клініках, а тепер – у нашій Олександрівській лікарні. За статистичними даними європейських реєстрів, близько 2% населення Європи після 65-ти років потребують хірургічної корекції аортального клапана. А смертність людей із хворобами серця, у перші три роки після інфаркту, перевищує 50%. Тому той факт, що столичні хірурги успішно впроваджують нову техніку імплантації аортального клапана, значно підвищує шанси багатьох киян на порятунок життя і на одужання», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]