Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Київ не погодить підвищення тарифів, яке ініціює Кабмін»

26 лютого 2016 року, 12:24

Столична влада категорично проти і не погодить підвищення комунальних тарифів для киян, яке ініціює Кабінет міністрів. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час наради щодо комунальних тарифів за участю генерального директора ПАТ «Київенерго» Олександра Фоменка та заступника голови КМДА Петра Пантелеєва.

«Уряд сьогодні говорить про те, що існують об’єктивні економічні фактори зростання тарифів для населення. Ми категорично проти підвищення тарифів для киян. Я переконаний, зростання ціни на життєво необхідні послуги не може розглядатися лише в ключі економічної обґрунтованості. Ми насамперед повинні зважати на рівень соціального забезпечення громадян та їх платоспроможність», – зазначив Віталій Кличко.

Мер підкреслив, що, зважаючи на рівень пенсій та зарплат сьогодні, підвищення тарифів Кабміном неприпустиме. «Середня зарплата, наприклад, медсестри у лікарні Києва – 3 500 грн. Значна кількість пенсіонерів отримують мінімальну пенсію, яка становить трохи більше 1 000 грн. А рахунок за житлово-комунальні послуги для мешканців двокімнатної квартири у Києві становить в середньому близько 2 000 грн. Люди шоковані останнім підвищенням тарифів. Кияни звертаються до мене з питанням: як можна вижити? Перекладати весь фінансовий тягар на плечі людей, які не мають можливості сплачувати, – це не вихід. Чергове підвищення тарифів призведе лише до того, що люди просто не зможуть платити рахунки. Тому я, як мер Києва, виступаю категорично проти подальшого підвищення тарифів, яке ініціює Кабінет міністрів», –  наголосив Віталій Кличко.

Мер доручив Петру Пантелеєву створити робочу групу, щоб знайти шляхи вирішення проблеми. «Будемо шукати, як можна співпрацювати і які здійснювати заходи, щоб знайти вихід з цієї ситуації. Але перекладати фінансовий тягар на людей у жодному разі не можна!» – підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]