Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Київ першим із міст України створив Департамент із питань запобігання та виявлення корупції

20 жовтня 2023 року, 17:25

Київ першим із міст України створив Департамент із питань запобігання та виявлення корупції. Спеціальна комісія провела співбесіди із претендентами на посаду очільника Департаменту і вже визначила переможця. Тепер Київрада має затвердити цю кандидатуру, а міський голова призначити на посаду. Про це мер столиці Віталій Кличко повідомив в ефірі телеканалу «Київ».

«Київ першим із міст України створив Департамент із питань запобігання та виявлення корупції. Була створена спеціальна комісія, що із середини жовтня проводила співбесіди із претендентами, які надіслали свої резюме. До участі, проаналізувавши документи, комісія допустила 15 кандидатів. У фінал вийшли троє. Комісія визначила переможця конкурсу рейтинговим голосуванням. Ним став Олег Тимошенко. Тепер Київрада має затвердити кандидатуру, а я маю призначити на посаду. Що стосується діяльності Департаменту, то це випливає вже з її назви. Це буде самостійний і функціонально незалежний структурний підрозділ КМДА», – наголосив Віталій Кличко.

Основні завдання Департаменту затверджені рішенням Київради. Це, зокрема, оцінка корупційних ризиків у діяльності КМДА. І, відповідно, підготовка заходів і пропозицій для їх усунення. Контроль за дотриманням антикорупційного законодавства. Вчасне виявлення і врегулювання конфліктів інтересів у працівників структурних підрозділів КМДА. Забезпечення ефективного та цільового використання бюджетних коштів.

Спеціалісти Департаменту також мають забезпечити підготовку антикорупційної програми і взяти участь у розробці міських цільових програм у сфері запобігання корупції.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]