Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Київ відправляє в Дніпро 30 автобусів (+фото, відео)

05 жовтня 2022 року, 16:37

Київ відправляє Дніпру в якості допомоги 30 автобусів, які курсуватимуть на маршрутах громадського транспорту. 10 з них поїдуть до дніпрян завантажені гуманітарною допомогою.

«Майже 7,5 місяці триває кривава повномасштабна війна, з якою росія вдерлася в Україну. Варвари продовжують вчиняти злочини – вбивати людей, розстрілювати будинки, знищувати інфраструктуру. В ніч на 30 вересня внаслідок обстрілів у Дніпрі загинули мирні люди. Були пошкоджені приватні будинки та кілька багатоповерхівок. А також знищені або пошкоджені понад 100 одиниць громадського транспорту – міських автобусів, – зазначив мер Києва. – Ми повинні сьогодні допомагати один одному, повинні разом вистояти і перемогти російських варварів. У цей складний час ми повинні особливо підтримувати ті міста, що знаходяться майже на лінії фронту. Тому Київ відправляє дніпрянам 30 пасажирських автобусів МАЗ»

Віталій Кличко додав, що передача автобусів Дніпру не ускладнить для киян пересування містом громадським транспортом.

До того ж, наступного тижня Київ очікує додаткову допомогу від західних партнерів – у столицю прибудуть ще 10 автобусів.

Автобуси, які столиця передала Дніпру, – це МАЗи двох моделей, з низьким рівнем підлоги та пасажиромісткістю 100 та 150 осіб. Вони обладнані пандусами для комфорту пасажирів на інвалідних візках. Кабіни водіїв – із системами кондиціювання повітря. Двигун і автоматична коробка передач – виробництва відомих фірм Mercedes-Benz та Voith, що забезпечують надійну роботу.

Досвід експлуатації цих автобусів у столиці свідчить про їх зручність для пасажирів та надійність.

«Аби автобуси не їхали пустими, 10 автобусів ми завантажуємо гуманітарною допомогою для дніпрян – продуктами харчування, медичними товарами, підгузками для дітей, одягом, санітарно-гігієнічними засобами», – сказав Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]