Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Київрада на засіданні 11 лютого розгляне виділення 140 мільйонів гривень із бюджету міста на вакцинацію киян

03 лютого 2021 року, 12:16

Київрада на засіданні 11 лютого розгляне виділення 140 мільйонів гривень із бюджету міста на вакцинацію киян. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

«На найближчому засіданні Київради – 11 лютого – ми плануємо внести зміни до міської цільової програми «Здоров’я киян» на 2020-2022 роки. І виділити 140 млн грн на вакцинацію від COVID-19 у столиці. Керівникам столичних закладів охорони здоров’я доручено створити стаціонарні пункти щеплення та мобільні виїзні бригади. Зараз ми робимо все, щоб якнайшвидше підписати контракт на закупівлю вакцини від коронавірусу. Переговори відбуваються непросто. Ви знаєте, що сьогодні в світі – дефіцит вакцини, бо виробники не встигають виготовляти її в законтрактованих обсягах. І я використовую всі свої іноземні контакти та зв’язки, всі можливі варіанти для того, щоб забезпечити киян вакциною», – підкреслив Віталій Кличко.

Він також розповів, що вже складають списки людей, яких вакцинуватимуть у першу чергу.

І зазначив, що, за наказом Міністерства охорони здоров’я України, Консультативно-діагностичні центри міста розпочали верифікацію цільових груп для вакцинації від коронавірусу.

«На базі цих даних складатимуть списки людей, яким буде запропонована вакцина. І говорити, скільки киян відмовляється від вакцинації – поки зарано. Підкреслю: ми повинні упередити масове поширення хвороби. Захистити, насамперед, уразливі категорії населення та людей, від роботи яких залежить життєдіяльність міста! Це, насамперед, – лікарі, працівники соціальних служб, сфери освіти, фахівці комунальних підприємств критичної інфраструктури, люди похилого віку», – підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]