Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Київрада розпочала повернення Протасового Яру у власність громади»

28 липня 2020 року, 15:11

Київрада визнала такими, що не відповідають інтересам територіальної громади земельні відводи з 2007 до 2012 року на території Протасового Яру. Відповідне рішення депутати ухвалили сьогодні на засіданні Київської міської ради. На землях Протасового Яру у подальшому планують створити регіональний ландшафтний парк.

Також депутати скасували зміни до Генерального плану Києва та Програми розвитку зеленої зони, якими земельні ділянки у Протасовому Яру були переведені під житлову забудову. Мова йде про скасування передачі для освоєння 3,23 га зелених зон ТОВ «Дайтона груп».

На наступне пленарне засідання Київради має бути винесене питання про відмову у поновленні договору оренди із ТОВ «Інтербуд Компані», що орендує іншу земельну ділянку у Протасовому Яру площею 0,7 га. Вона також має у перспективі стати частиною регіонального ландшафтного парку «Протасів Яр».

«Місто робить все для наведення ладу із землею урочища. На найближчу сесію Київради буде винесений ще один важливий проект рішення – про відмову у поновленні договору оренди з «Інтербуд Компані». Тож прошу депутатів відповідально поставитись до ухвалення цього важливого питання», – зазначив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]