Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Пущі-Водиці відкрили літню школу волонтерства від Товариства Червоного Хреста для учасників із різних країн (+фото)

28 липня 2020 року, 17:10

У Пущі-Водиці відкрили літню школу волонтерства «Об’єднуємо молодь – об’єднуємо країни для формування активної громади» для учасників з різних країн. Проєкт відібрали на  міському конкурсі «Громадська  перспектива: прозора влада та активна громада» від Департаменту суспільних комунікацій. А ініціатором проєкту стала Київська міська організація Товариства Червоного Хреста України. 

Як зазначив директор Департаменту суспільних комунікацій Роман Лелюк, конкурс «Громадська  перспектива: прозора влада та активна громада» дає можливість громадським організаціям будь-якого спрямування реалізовувати свої ідеї спільно з КМДА.

«Протягом 5 днів волонтери з різних країн будуть спілкуватися між собою, обмінюватися досвідом волонтерства, навчатися першій медичній допомозі, психологічній підтримці, протидії булінгу. Будуть проводитися інтерактивні ігри та семінари. Активна громадянська позиція, дружба та волонтерство не мають кордонів. Ці питання актуальні для всіх», – наголосив Роман Лелюк.

Організатори запевнили, що школа волонтерства працюватиме, дотримуючись усіх протиепідемічних заходів.

Крім активного відпочинку та оздоровлення, учасників табору чекають спеціальні тренінги, на яких вони дізнаються про психологічну допомогу, ненасильницьке спілкування, а також принципи діяльності Товариства Червоного Хреста. Під час активних заходів у формі гри учасники отримають навички надання першої допомоги у різних ситуаціях.

Із міського бюджету на втілення проекту передбачено кошти у сумі 173,5 тис. грн, а також планується залучити власні кошти організації у сумі 34,7 тис. грн.

Загалом на реалізацію проектів конкурсу «Громадська  перспектива: прозора влада та активна громада» цьогоріч виділено 3,5 млн грн, наступного – передбачено 4 млн грн і через два роки планують виділити 4,5 млн грн.

Довідково.

Літня школа працюватиме згідно із основними принципами Міської цільової програми «Сприяння розвитку громадянського суспільства 2020-2022» та Стратегічними напрямами розвитку Товариства Червоного Хреста України.

Мета проєкту – об’єднати молодь для впровадження ідей сталого розвитку столиці з урахуванням кращих світових практик, підвищити національну свідомість та соціальну відповідальність, розвити почуття гуманності та милосердя серед молоді.

Відкриття літньої школи волонтерства від Товариства Червоного Хреста

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]