Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Київрада запровадила 50-відсоткову пільгу для малого та середнього бізнесу на сплату за оренду комунального майна»

26 березня 2020 року, 17:09

Депутати Київради схвалили рішення про надання 50-відсоткової пільги для малого та середнього бізнесу на сплату за оренду комунального майна на період обмежувальних заходів у зв’язку з вірусом COVID-19. Така пільга діятиме до 31 липня. У разі неможливості використання об’єкта –так само тимчасово – до 31 липня підтримано звільнити орендарів комунального майна від оплати за договорами оренди (фактично підприємці сплачуватимуть символічну 1 гривню).

З ініціативою такого рішення виступив мер столиці Віталій Кличко. Щоб підтримати малий та середній бізнес, що є найбільш незахищеним у ситуації суворих обмежувальних заходів, запроваджених у столиці.

«Ми обіцяли і знайшли механізм, як зменшити фінансове навантаження на малий і середній бізнес, що працює у столиці. І який сьогодні найбільш вразливий у такий складний і для міста, і для країни час. Поки невідомо, коли завершаться обмежувальні заходи, і підприємці зможуть повернутися до звичного ритму роботи. І чи будуть завершені обмеження після 24 квітня. Поки про це рано говорити. Але ми сьогодні зробили серйозний жест підтримки. Право на ці пільги малий і середній бізнес матиме вже з 11 березня», – сказав Віталій Кличко.

У столиці сьогодні майже 900 тисяч квадратних метрів нежитлових приміщень комунального майна здаються в оренду. І більшу частину орендує малий та середній бізнес – це близько 6 тисяч суб’єктів підприємницької діяльності.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]