Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Київрада звернеться до Уряду щодо погашення заборгованості держави перед столицею з компенсації різниці в тарифах на тепло і водопостачання, яка на сьогодні становить 6,8 мільярда гривень

03 жовтня 2023 року, 15:50

Київрада цього четверга розгляне звернення до Уряду щодо погашення заборгованості держави перед столицею (так само, як і перед усіма громадами) з компенсації різниці в тарифах на тепло і водопостачання, яка на сьогодні становить 6,8 мільярда гривень. Інакше опалювальний сезон може опинитися під загрозою зриву. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час позачергового засідання сесії Київради.

«Ситуація, насправді, дуже серйозна. Опалювальний сезон може опинитися під загрозою зриву. Нагадаю, заборгованість, яку держава обіцяє погасити вже другий рік поспіль, на сьогодні перед Києвом становить 6,8 мільярда гривень. А по всій країні – 36 мільярдів! Тобто місцева влада тарифи для населення не підвищувала, тим часом як зросла вартість усіх складових тарифу. Уряд обіцяв цю різницю компенсувати, Президент давав доручення. Але коштів ми поки так і не дочекалися. Теплопідприємства працюють із шаленими збитками, і не може місто самотужки перекривати такі колосальні кошти. Тому в четвер на сесії Київради маємо ухвалити таке звернення до Уряду», – наголосив Віталій Кличко.

Окремо мер Києва звернувся до депутатів Верховної Ради, зокрема до мажоритарників – щодо захисту прав місцевих громад. Зокрема, щоб народні обранці підтримали правки до бюджетних законопроєктів, які має розглянути парламент, – у частині вирішення питання компенсації різниці в тарифах та забезпеченні кредитної спроможності громад.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]