Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Київський метрополітен отримав міжнародну гуманітарну допомогу та запустив патріотичний арт-поїзд (+фото)

09 березня 2023 року, 14:32

Комунальне підприємство «Київський метрополітен» отримало від Міжнародної Організації з Міграції гуманітарну допомогу, яка зробить більш комфортним перебування мешканців столиці на підземних станціях під час повітряних тривог. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

«Київський метрополітен – один із об’єктів критичної інфраструктури столиці, що укриває десятки тисяч людей під час атак росіян. Сьогодні 46 підземних станцій працюють у цілодобовому режимі як укриття. Станції забезпечені питною водою, санітарними вузлами, вентиляційною системою, мережею інтернет. Ми не припиняємо поліпшувати умови перебування киян на підземних станціях метрополітену під час повітряних тривог. І сьогодні комунальне підприємство «Київський метрополітен» отримало гуманітарну допомогу від Міжнародної Організації з Міграції. Це – 10 500 розкладних стільців, 1500 ковдр та 1500 матраців», – сказав Віталій Кличко.

Допомога буде розподілена на кожну підземну станцію, яка використовується як укриття. Для того, щоб отримати стільці, необхідно звернутися до чергового персоналу на станції. Ковдри та матраци будуть використовуватися у випадку довготривалої повітряної тривоги (понад 12 годин).

Віталій Кличко подякував Міжнародній Організації з Міграції та всім іноземним партнерам, які допомагають Києву та Україні вистояти в умовах варварської війни, з якою вдерлася росія.

Також сьогодні мер Києва проїхався новим арт-потягом, який вийшов на лінії підземки. На вагонах зображені патріотичні малюнки, слова та фрази, що вже стали символічними за час повномасштабної війни. Курсуватиме арт-потяг червоною гілкою метрополітену.

Проєкт реалізувала компанія «Paint Hunters», яка професійно займається створенням муралів. Кошти з бюджету міста та підземки не залучалися. Художники розписали арт-потяг у подарунок місту та його мешканцям.

Патріотичний арт-потяг, що курсуватиме лініями київського метрополітену (фото – КМДА, Олексій Самсонов)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]