Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко киянам-паралімпійцям: «Ми відзначимо ваші досягнення грошовими винагородами і зробимо все, щоб вирішити житлове питання»

07 жовтня 2016 року, 12:41

Мер Києва Віталій Кличко вручив нагороди та відзнаки Київського міського голови киянам-паралімпійцям, які вибороли медалі на літніх Паралімпійських іграх і у Ріо-де-Жанейро, та їхнім тренерам, і відзначив, що столична влада надасть киянам-призерам ХV літніх Паралімпійських ігор грошову винагороду і розглядає можливість поліпшення житлових умов.

«Ми вболівали за вас, переживали, тримали кулаки і раділи, коли у Ріо піднімався український прапор і звучав гімн. Я з великою повагою ставлюся до паралімпійців, які демонструють силу духу і прагнення до перемоги. Це ваші не тільки фізичні досягнення, а насамперед досягнення сили духу кожного з вас. Ви є прикладом для багатьох людей, що ніколи не потрібно опускати руки, розчаровуватися. Немає нічого неможливого, якщо ти прагнеш зробити мрію реальністю», — зазначив Віталій Кличко під час зустрічі з киянами-паралімпійцями.

Мер подякував паралімпійцям за високий результат, адже збірна команда України посіла ІІІ командне місце у Ріо, виборовши 117 медалей, і підкреслив, що столична влада відзначить всіх призерів-киян. «Ми проводжали паралімпійців на Майдані Незалежності і бажали вам вдало виступити. І Українська збірна показала дуже гарний результат. Велика шана кожному з вас! Кожен зі спортсменів-киян, які вибороли з 1 по 3 місце, отримає грошову винагороду: 120 тис. грн – за І місце, 100 тис. грн – за ІІ місце і 80 тис. грн – за ІІІ місце. Тренери, які підготували призерів Паралімпійських ігор 2016 року, також одержать грошову винагороду у розмірі 50% від названих сум», — наголосив Віталій Кличко.

Крім цього, відзначив Київський міський голова, розглядається можливість поліпшення житлових умов спортсменам та тренерам, про що служби КМДА отримали від мера Києва відповідні доручення.

«Ми повинні знаходити можливість віддячити тим, хто прославляє наше місто, нашу державу. Ми зробимо все, щоб вирішити ваше житлове питання», — зазначив Віталій Кличко.

Він зауважив, що завдання столичної влади — більше уваги приділяти спортсменам-паралімпійцям, які тренуються у Києві. І наголосив, що на розвиток дитячо-юнацьких спортивних шкіл «Шанс» та «Метеор», в яких займаються 348 дітей з обмеженими можливостями, бюджетом Києва на 2016 рік передбачено 3 млн 750 тис грн.

«За програмою економічного і соціального розвитку столиці на минулий рік, розпочато капітальний ремонт приміщень Київського міського центру фізичної культури і спорту «Інваспорт» на вул. Верхній Вал, 42-А. Сума видатків у 2015 році становила майже 1 млн 200 тисяч гривень, а на завершення робіт цього року передбачено 1,5 млн грн. Крім того, до кінця 2016-ого планується виконати капітальний ремонт багатофункціонального спортивного майданчика Київського міського центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» на вул. Овруцькій, на капітальний ремонт якого виділено 900 тис грн», — повідомив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]