Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Масові обшуки – спецоперація проти мене особисто, а мішенню стали комунальні підприємства і підрозділи міської адміністрації

14 травня 2021 року, 12:24

Масові обшуки на комунальних підприємствах столиці, що відбуваються протягом останніх днів, це – спецоперація проти мера Києва Віталія Кличка особисто, а мішенню стали міські підприємства і підрозділи адміністрації. Про це Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу, відповідаючи на питання від ЗМІ.

«Останніх кілька днів відбувається атака на столичну владу, спрямована проти мене особисто. Десятки обшуків на ключових комунальних підприємствах та в департаментах міської адміністрації, вдома у їх керівників. І все це подається під виглядом боротьби з корупцією. Блискавичної боротьби… Називають якісь мільйони, десятки мільйонів гривень. Маніпулюють інформацією, лунає відверта брехня. Скажу одне: міська влада завжди співпрацює із правоохоронними органами і допомагає в розслідуванні справ про фінансові порушення. КМДА постійно здійснює внутрішні фінансові аудити і передає правоохоронцями матеріали щодо виявлених порушень», – сказав Віталій Кличко.

Так, за словами мера Києва, з 2015 року Департамент внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА здійснив 385 перевірок. І передав матеріали за 316 об’єктами аудиту. На сьогодні за цими матеріалами зареєстровано 168 кримінальних проваджень або матеріали долучені до порушених раніше кримінальних справ. За всіма кримінальними провадженнями правоохоронці підготували 52 повідомлення про підозру. За 27 передали обвинувальні акти до суду.

«Із тих, нібито «гучних», справ, про які сьогодні заявляють, частина стосуються підрядників. Говорять, що ті не сплатили податки. Підкреслю: міські підприємства податки сплатили! Які питання до міста?! По деяких справах місто передало матеріали 2 роки тому. Наприклад, по Департаменту соцполітики. А деякі комунальні підприємства вже двічі надавали документи на вимогу правоохоронців, а зараз ті прийшли шукати документи знову! Ну це ж все шите білими нитками! І смішно чути, що, мовляв, ніякої політики. Просто – велика спецоперація. Так, спецоперація! Але проти мене особисто. А мішенню стали міські підприємства і підрозділи адміністрації. Скажу одне: це – брудна політична боротьба і спроба закрутити гайки місцевому самоврядуванню. Пройде цей номер в Києві – в інших містах тим більше! Тому, я вважаю, що ті, хто спланував цю атаку, повинні повернутися в законне русло. І припинити дестабілізацію ситуації в столиці. Нам потрібно працювати, втілювати заплановані проекти, зміни в Києві, а не влаштовувати шоу!» – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]