Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Ми плануємо, що на лінії швидкісного трамвая курсуватимуть тільки нові трамваї PESA»

10 жовтня 2017 року, 21:21

 

Лінію швидкісного трамвая в столиці планують укомплектувати виключно сучасними трамваями. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив у ефірі телеканалу «NewsOne».

«Ми закуповуємо польські трамваї PESA 5-го покоління зі 100% низькою підлогою, кондиціонерами, Wi-Fi, вони мають тихий хід. Мене часто питають, чому ми закуповуємо саме польські трамваї, коли є вітчизняний виробник, - сказав Віталій Кличко. - Поляки пропонують перспективну співпрацю. Зараз ми закуповуємо трамваї і вони спочатку запустять сервісний центр, а згодом – підприємство із крупногабаритної збірки трамваїв у нашому місті. А це - і робочі місця, і транспорт, вироблений у Києві, і його якісне обслуговування. Цей напрям дуже важливий для нас», - наголосив мер столиці.

За словами Віталія Кличка, нові трамваї уже найближчими місяцями вийдуть на маршрути. У планах столичної влади – повністю укомплектувати рухомий склад на лінії швидкісного трамвая виключно сучасними трамваями 5-ого покоління.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]