Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Місто готується до відкриття дитячих садків після карантину»

20 травня 2020 року, 12:19

Міська влада готується до відкриття закладів освіти і затвердила регламент підготовки садочків та шкіл для початку їх роботи. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«Ми розуміємо, що з послабленням карантину підприємства і заклади повертають своїх співробітників на роботу. І  відкриття дитсадків є критично необхідним для багатьох людей. Міська влада затвердила регламент підготовки садочків та шкіл для відкриття після карантину. Ми користувалися рекомендаціями наших  колег із Китаю та Південної Кореї, які розробили максимальні заходи безпеки в дитячих закладах. Регламент передбачає чітку черговість заходів та суворе дотримання санітарних норм. Підкреслю: з моменту, коли уряд дозволить розпочати процес відкриття закладів освіти, нам потрібно буде приблизно два тижні. Щоб ретельно підготувати школи та садочки до відновлення роботи», – наголосив Віталій Кличко.

За його словами відкриття садків та шкіл буде можливим для відвідування не раніше, ніж через 10-14 днів після рішення уряду. Сьогодні головне – створити безпечні умови для дітей.

«У закладах освіти вже здійснили частину необхідних заходів для відновлення роботи. Зокрема, перевіряють працівників на можливе захворювання. Проводять також інструктаж персоналу щодо роботи в нових умовах та дій у випадках виявлення інфікованих. Освітні установи закуповують миючі засоби та дезінфектори, інші необхідні матеріали. І дуже важливо: батьки теж повинні свідомо ставитися до ситуації, в якій працюватимуть садочки та школи. І надавати правдиву інформацію про стан здоров’я своїх дітей та інших членів родини. Садочки не повинні стати новими осередками захворювання!» – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]