Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Місто каратиме безвідповідальних підрядників, які зривають терміни реконструкції закладів освіти» (+відео)

07 березня 2018 року, 15:34

Міська влада каратиме безвідповідальних підрядників, які зривають терміни реконструкції закладів освіти столиці. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час інспекції з главами районів робіт із термомодернізації у закладах освіти Святошинського району.

Він відвідав дитсадок № 599 та школу № 200. Вартість робіт на цих двох об’єктах становить понад 63 мільйони гривень. Місто профінансувало всі роботи у повному обсязі. Але фірма-підрядник кілька разів зривала терміни здачі об’єктів.

Наприклад, ремонтні роботи в школі № 200 розпочали в липні минулого року. Термомодернізацію планували здійснити в дві черги та завершити у листопаді 2017 року. Останній термін, який тепер називає підрядник – 30 березня цього року. Втім, оглянувши школу, мер сумнівається, що підрядник дотримається обіцянки. Така ж ситуація і з дитсадком № 599.

«Цей дитячий садок обіцяли відкрити 7 березня, тобто сьогодні. Є така компанія «Капітал Білдінг» – гучна назва. Але цю компанію варто перейменувати у «Рога і копита». Я дав доручення, щоб Департамент внутрішнього аудиту перевірив як тут використовували кошти. І чому зірвані всі терміни. А далі ми будемо вивчати можливість передати ці об’єкти іншим підрядним організаціям», – заявив Віталій Кличко.

За словами мера, якщо фірма-підрядник найближчим часом не виправить ситуацію, до неї застосують штрафні санкції. Також Віталій Кличко наголосив на тому, що питання контролю за роботою таких підрядників у Києві він обговорить із прокурором столиці.

Втім, як наголосив Віталій Кличко, є і позитивні приклади термосанації закладів освіти у місті. Вже здійснена комплексна термомодернізація на 20-ти об’єктах. Вартість робіт – 162 млн грн. Економія коштів від впровадження таких заходів – понад 16 млн грн. Цього ж року планується термомодернізація ще 8 закладів освіти.

«Близько одного мільярда гривень місто витрачає на опалення закладів освіти та дитячих садочків. Ефективна термосанація дозволяє нам економити від 30 до 50 відсотків грошей на сплаті за тепло. І це – наш пріоритет. Ми розуміємо, що сьогодні високі ціни на енергоносії. А сучасні технології дають нам можливість економити великі гроші», – підкреслив мер столиці.

Віталій Кличко вкотре наголосив, що для Києва енергозбереження – пріоритет. Оскільки завдяки програмі з енергоефективності місто не тільки підвищує комфорт будівель, а й значно скорочує енергоспоживання, що впливає на вартість комунальних послуг.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]