Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Навчальні заклади мають бути готові до завершення навчального року дистанційно»

23 квітня 2020 року, 12:24

Навчальні заклади столиці і самі учні мають бути готові до завершення навчального року дистанційно. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

«Карантин в Україні продовжили до 11 травня  – відповідне рішення уряд ухвалив учора. І це означає, що ми маємо бути готові до завершення навчального року дистанційно. Міністерство освіти вже  надало роз’яснення для всіх закладів освіти. Ознайомитися з ними можна на сайті міністерства. Сьогодні всі столичні заклади освіти продовжують працювати в режимі дистанційного навчання, онлайн занять. Для цього є всі можливості. Нагадаю, що саме столиця першою впровадила і телеуроки, аби учні старших класів могли скласти ЗНО і підготуватися до вступу у вищі навчальні заклади», – зазначив мер Києва.

Він також наголосив, що, згідно з наказом міністерства освіти, оформлення свідоцтв про здобуття базової середньої освіти, табелів навчання учнів має бути завершене навчальними закладами не пізніше 15 червня.

Учням 1-8-х і 10-х класів, які планують поміняти заклади освіти, рекомендовано надіслати копії документів електронною поштою або в інший спосіб. А оригінал документа надати у вересні 2020 року.

«Щодо ЗНО. І міністерство, і місцева влада проводять консультації, аби розробити оптимальний алгоритм дій. Щоб вступна кампанія в вищі навчальні заклади України відбулася», – підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]