Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Незабаром до Києва з Варшави, як допомога, прибуде перша партія вагонів метрополітену

25 квітня 2023 року, 17:50

Незабаром до Києва з Варшави прибуде перша партія вагонів для метрополітену. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі.

«Незабаром до Києва з Варшави прибуде перша партія вагонів метрополітену з допомоги, яку надають нам польські друзі. Наразі практично готові до транспортування шість вагонів. Завдяки підтримці міжнародних партнерів, зокрема Варшавського метрополітену та Міжнародної асоціації громадського транспорту, підземка Києва безкоштовно отримає 60 вагонів», – написав Віталій Кличко.

Він зазначив, що йдеться про передачу рухомого складу серії №717, який також експлуатується і у столичному метро. Отримані вагони, насамперед, будуть використовуватися як технічні донори для проведення капітальних ремонтів діючого рухомого складу. Але частину цих вагонів експлуатуватимуть як повноцінний рухомий склад на лініях підземки.

«Постачання всіх 60 вагонів відбудеться поетапно протягом цього року.  Для Київського метрополітену це вагома допомога, оскільки 80% рухомого складу – радянського виробництва.  І ми дякуємо нашим партнерам за підтримку і всебічну допомогу!», – зазначив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]