Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Пам’ять про загиблих у Бабиному Яру важлива, щоб людство розуміло, що агресора потрібно зупиняти одразу і безкомпромісно, а не умиротворенням

29 вересня 2023 року, 8:57

Друга світова війна змінила світ, бо показала людству, що ненависть і жорстокість можуть досягати вражаючих масштабів.

Мільйони людей загинули під час Другої світової. Та, напевно, жодну націю не переслідували нацисти так жорстоко, системно і безкомпромісно, як єврейську. Називаючи це «вирішенням єврейського питання».

Для Києва страшним символом Голокосту є Бабин Яр – як один із моторошних злочинів нацистського режиму в Україні. Це одне з місць масового вбивства євреїв у Східній Європі. Та місце знищення великої кількості українців, ромів, людей інших національностей.

Ми вшановуємо пам’ять усіх загиблих у Бабиному Яру.

Ця пам’ять важлива, щоб людство розуміло, що будь-якого агресора потрібно зупиняти одразу і безкомпромісно, а не умиротворенням. Бо зло не знає меж і розповзається, як чума. Це сьогодні на собі відчувають українці, які б’ються проти російських варварів, що вдерлися в нашу країну та чинять геноцид українського народу.

Ми пам’ятаємо невинних жертв Бабиного Яру, яких знищили нацисти під час Другої світової. І ми не забудемо злочинів проти людства, які чинить сьогодні російський агресор в Україні.

 

З повагою

Київський міський голова                                                    Віталій КЛИЧКО

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]