Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Переходити до ринкової роботи теплопідприємств треба поетапно. Щоб не допустити перебоїв у життєзабезпеченні міст

24 березня 2021 року, 12:30

Переходити до ринкової роботи теплопідприємств необхідно поетапно. Щоб не допустити перебоїв у життєзабезпеченні міст. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

Мер столиці також зазначив, що завершити опалювальний сезон місто планує згідно з графіком. Утім, якщо погода буде як зараз – «вередливою» і холодною, – подавати тепло в домівки киян будуть виходячи із середньодобової температури.

«Цей опалювальний сезон був непростим. Сильні морози, снігопади, перепади температур. Тепловикам довелося усувати багато аварій, що траплялися через зношеність системи теплопостачання. Як тільки дозволить погода, ми продовжимо програму модернізації, заміни труб на найбільш аварійних ділянках. Нагадаю, що за два останніх роки місто замінило понад 230 кілометрів труб на теплотрасах. Наголошу, дуже важливо, що завдяки спільній позиції мерів міст ми не допустили підвищення тарифу на тепло в цьому сезоні. Проте основні виклики нас чекають попереду. З першого травня завершується дія постанови Уряду, що дозволяла підприємствам теплопостачання купувати газ у НАК «Нафтогаз» на прийнятних умовах», – наголосив Віталій Кличко.

За його словами, запровадження ринкових засад для тепловиків загалом є прогресивним кроком. Але початок реформи співпадає з піком пандемії і низькою платоспроможністю людей.

Також залишається невизначеним джерело компенсації збитків теплопідприємств за цей опалювальний сезон. Не кажучи вже про долю багатомільярдних боргів за газ підприємствам теплоенергетичного комплексу.

«Тому спільно з Урядом ми повинні оцінити реальну можливість різкого переходу на нову модель роботи саме зараз. Оцінити всі ризики та розглянути варіанти поетапних змін. Переконаний, що наше основне завдання в цей складний для країни період – не допустити будь-яких перебоїв в життєзабезпеченні міст», – підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]