Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко перевірив, як триває будівництво метро на Виноградар (+фото)

05 листопада 2019 року, 14:13

Мер Києва Віталій Кличко провів виїзну нараду на будівельному майданчику ділянки Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції «Сирець» на житловий масив Виноградар. Генеральний підрядник будівництва запевнив, що будівництво двох нових станцій метро завершать вчасно.

«Місто виконує всі зобов’язання перед підрядником. І головний підрядник теж має виконувати свої зобов’язання. Сьогодні тут ми почули, що роботи тривають за графіком і до кінця 2021 року станції метро на Виноградар будуть відкриті», – сказав мер Києва.

За договором між містом та головним підрядником – ПАТ «Київметробуд», вартість будівництва обійдеться бюджету столиці майже у 6 мільярдів гривень.

Станом на сьогодні місто вже надало кошти на виконання робіт та придбання специфічного обладнання – понад два з половиною мільярди гривень.

«Роботи тривають інтенсивно, вже зроблені підпірні стінки на глибину 25 метрів. Будівництво метро для нас є пріоритетом. Зокрема, йдеться про подовження Сирецько-Печерської лінії метрополітену і будівництво двох нових станцій – «Мостицька» та «Проспект правди». Ділянка, за нашими підрахунками, матиме пропускну здатність у 34-36 тисяч пасажирів на годину», – сказав Віталій Кличко.

На сьогодні вже закінчені демонтажні роботи там, де нова ділянка приєднується до існуючої лінії метрополітену – за станцією «Сирець».

На період будівництва перевлаштовують вентиляцію. Ствол шахти біля станції «Сирець» вже облаштували вантажними ліфтами для транспортування людей і матеріалів до існуючих тунелів. Продовжується облаштування будівельних майданчиків та спорудження огороджуючої конструкції методом «стіна в ґрунті» на майданчиках для будівництва вентиляційних вузлів станції «Мостицька» і в перегінних тунелях від станції «Мостицька» до проспекту Правди.

Сьогодні будмайданчики під’єднують до інженерних мереж міста, прокладають під’їздні і внутрішні дороги. Переносять міські інженерні мережі і комунікації, що заважають будівництву. 

Основні обсяги робіт будуть виконуватися під час будівництва тунелів і станційних комплексів.

Будівництво метро на Виноградар

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]