Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко перевірив, як відремонтували станцію метро «Святошин» (+фото, відео)

22 березня 2019 року, 13:29

Мер Києва Віталій Кличко перевірив, як відремонтували станцію метро «Святошин». Там повністю оновили платформу і приміщення станції та один із двох вхідних вестибюлів (другий закриють на ремонт завтра), встановили нову вхідну групу. Станція «Святошин» тепер повністю обладнана для людей з інвалідністю – на ній встановили ліфти, облаштували смуги тактильною плиткою.

За словами мера столиці, тільки 12 станцій столичного метрополітену були оснащені або ліфтами або спеціальними підйомниками. «Святошин» стала 13 станцією – із найсучаснішим обладнанням.

«Цій станції – 48 років. І за цей час тут не робили такого ремонту. Ви б подивилися, яка тут була жахлива картина. Стара плитка, яка відвалювалася від стін через надмірну вологу. У пішохідних переходах – тріщини, у яких мешкали щури. Навколо виходів із метро – стихійний ринок, – зазначив Віталій Кличко. – Сьогодні станція має сучасний вигляд, стала гарною і комфортною. Також тут замінили електрообладнання та всі кабелі, оновили систему вентиляції, кондиціювання та опалення. Здійснили й гідроізоляцію станції. Тепер тут можна створювати мікроклімат у залежності від того, яка погода на вулиці. Також встановили 3 ліфти та 2 підйомники для людей з інвалідністю. Облаштували на всій станції і тактильні смуги для людей із вадами зору».

У всіх приміщеннях станції встановили сучасну систему відео спостереження, нову систему оповіщення та нову протипожежну сигналізацію, протипожежні двері. Віталій Кличко також зазначив, що в процесі ремонту довелося виправляти недоліки, які були допущені будівельниками під час будівництва станції у 1971 році.

Більша частина робіт завершена. Залишилося відремонтувати другий вестибюль станції з виходом до ринку та приміських електропоїздів. Його закриють на реконструкцію 23 березня. Там також встановлять ліфти для людей з інвалідністю та пасажирів із дитячими візочками. Загальна вартість робіт із реконструкції станції – понад 150 мільйонів гривень.

«Капітальний ремонт ми будемо робити на всіх старих станціях столичного метрополітену. Таких нині – 15. Наступною буде станція «Політехнічний інститут», – зазначив Віталій Кличко.

Він зазначив, що Київський метрополітен – великий і складний механізм. Протяжність усіх гілок метро становить 69,5 кілометрів. Це – 52 станції. Щодоби послугами столичного метро користується півтора мільйона пасажирів.

«Хочу нагадати, що ми не тільки ремонтуємо станції столичного метро, а й будуємо нові. Розпочали активну фазу будівництва двох нових станцій у напрямку житлового масиву Виноградар. У планах – загалом 4 станції у бік Виноградаря. За два роки ми маємо відкрити перші дві станції: «Мостицька» та «Проспект Правди», – заявив Віталій Кличко.

Перевірка ремонту станції метро «Святошин»

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]