Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко під час Мюнхенської конференції з безпеки: Сьогодні Мюнхен приєднався до Пакту вільних міст (+фото)

17 лютого 2023 року, 13:21

Сьогодні, 17 лютого, Мюнхен приєднався до Пакту вільних міст – міського альянсу, започаткованого у 2019 році мерами Варшави, Будапешту, Праги та Братислави для підтримки та розвитку місцевої демократії і самоврядування. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі.

«Розпочав перший день на Мюнхенській конференції з безпеки участю в дискусії «Міста як захисники демократії. Виклики і можливості». Про демократію громад, про допомогу Україні і українцям закордоном говорили разом з Дітером Райтером — мером Мюнхена, міста-побратима Києва, – зазначив Віталій Кличко. – Сьогодні Мюнхен приєднався до Пакту вільних міст. Це — відкритий і прогресивний міський альянс, започаткований у 2019 році мерами Варшави, Будапешту, Праги та Братислави для підтримки та розвитку місцевої демократії і самоврядування. Київ доєднався до Пакту в вересні минулого року», – зазначив Віталій Кличко.

Віталій Кличко підкреслив, що співпраця міст під час широкомасштабної агресії росії проти України довела свою ефективність. Так, Київ продовжує отримувати допомогу від партнерів, підтримку політичну, економічну та гуманітарну. Зокрема, і завдяки цьому українська столиця вистояла — і від перших місяців широкомасштабної війни, і цієї зими.

«Як зазначив Дітер Райтер, разом наші міста будуть сильнішими й успішнішими, а подальша співпраця має великі можливості та перспективи. І сьогодні, і після перемоги України», – написав Віталій Кличко.

Нагадаємо, Мюнхен з кінця лютого минулого року прийняв 60 тисяч українців, які рятувалися від війни.

Також питання прав та розвитку місцевого самоврядування, ролі громад в сьогоднішньому протистоянні російському агресору Кличко обговорив під час зустрічі зі спеціальним представником Держдепартаменту США з питань субнаціональної дипломатії Ніною Хачігьян.

На Мюнхенській конференції з безпеки відбудуться зустрічі Віталія Кличка, зокрема, з генеральним секретарем ОБСЄ Хелгою Шмід, прем’єр-міністром Фінляндії Санною Марін, з делегацією Сенату США, головою Європейської народної партії Манфредом Вебером, президентом з глобальних справ Goldman Sachs Джаредом Коеном.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]