Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Після впровадження нової програми з паркування кияни сплатили вже 9 мільйонів гривень

15 грудня 2021 року, 12:02

За чотири останніх місяці цього року – з початку впровадження комплексної програми з упорядкування транспортної і паркувальної інфраструктури міста, кияни сплатили за паркування в міський бюджет 9 мільйонів гривень. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час звіту про підсумки роботи міської влади в 2021 році.

«Цього року наприкінці літа в Києві стартувала комплексна програма з упорядкування транспортної і паркувальної інфраструктури міста. У межах програми: визначили нові паркувальні зони, спираючись на аналітику; оновили тарифи за паркування; перевели оплату за паркування у безготівкову форму; для бізнесу запровадили єдиний зручний стандарт – щомісячні абонементи на паркування; плануємо запровадити і резидентне паркування. Протягом чотирьох місяців після впровадження комплексної програми кияни сплатили за паркування 9 мільйонів гривень. Це – в основному кошти за паркування в центрі», – повідомив Віталій Кличко.

Він зазначив, що 90 відсотків оплати за паркування місто отримало через додаток «Київ Цифровий». Це – понад 7,5 млн грн.

Також для сплати за паркування кияни активно використовують такі сервіси як Parking UA, EasyРay, Приват24, iPay та Portmone.

«Це свідчить про те, що мешканці столиці підтримують перехід сервісів міста до безготівкових розрахунків», – сказав мер Києва.

Він повідомив, що сьогодні міська влада шукає та заохочує інвесторів для зведення паркінгів у столиці.

«Сьогодні розробляємо проекти будівництва паркінгів на вулиці Володимирській, під Європейською площею та біля Олександрівської лікарні. А для того, щоб люди, які приїздять у тому числі з передмість, більш охоче користувалися громадським транспортом, ми створюємо перехоплюючі паркінги», – підкреслив Віталій Кличко.

Уже триває робота над першою чергою – з 12 паркінгів на майже 3,5 тисячі авто. Насамперед їх облаштують на в’їздах у місто. Вже працюють 5 таких паркінгів – на Видубичах, Академмістечку, Червоному Хуторі, на проспекті Глушкова та на Сирці.

 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]