Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко показав історію про те, як працювали столичні комунальники в перші місяці широкомасштабної агресії росії

04 вересня 2022 року, 10:13

Мер Києва Віталій Кличко показав історію співробітника КП «Київкомунсервіс», який працює водієм сміттєвозу, щоденно дбаючи про комфорт мешканців столиці. Відеоісторію Віталій Кличко опублікував на своїй сторінці у Facebook.

«Продовжую розповідати про #ЛюдиТвогоКиєва. Про тих киян, які роблять все, аби наше місто ставало комфортною, гарною, безпечною і чистою європейською столицею. Сьогодні – історія про киянина, який працює, щоб Київ був охайним та чистим містом. Це історія про 32-річного Сергія Вегнера, батька двох маленьких дітей. Сергій п’ятий рік працює водієм сміттєвозу в КП «Київкомунсервіс». Збирає у місті  змішане, будівельне і відсортоване сміття. Від початку широкомасштабного вторгнення російських варварів в Україну Сергій залишився в Києві та продовжував працювати. Адже людей на підприємстві не вистачало. У перші місяці з десяти водіїв у його автопарку залишилися  тільки троє-четверо. Інші пішли до лав ЗСУ та тероборони. Сергій дуже переймається тим, аби кияни впроваджували культуру сортування сміття. А ще – не паркували автівки близько до смітників, щоб комунальна техніка могла безперешкодно під’їхати та забрати побутові відходи», – зазначив Віталій Кличко.

Він нагадав, що сьогодні КП «Київкомунсервіс» є основним підприємством, яке забезпечує вивезення твердих побутових відходів у столиці. Від початку широкомасштабного вторгнення росії підприємство, коригуючи графік вивезення вимогами комендантської години, та попри нестачу робочого персоналу, не допустило жодних збоїв у вивезенні сміття. Та надавало послуги киянам навіть там, де припиняли працювати приватні перевізники.

«Щодня «Київкомунсервіс» забезпечує вивезення понад 7 тис. кубометрів або близько 1200 – 1300 тонн побутових відходів у Києві. Це – аналогічно 45 вантажним залізничним вагонам щодня. На зміні в комунальному підприємстві щоденно задіяні майже 850 працівників і курсують близько 150 сміттєвозів (включаючи підрядні компанії)», – повідомив Віталій Кличко. 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]