Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко показав, як працюють столичні рятувальники від початку широкомасштабного вторгнення російських варварів (+відео)

19 червня 2022 року, 11:56

Мер Києва Віталій Кличко опублікував на своїх сторінках у соціальних мережах відео історію про щоденну роботу одного зі столичних рятувальників. Та на його прикладі розповів, як працюють київські рятувальники від початку широкомасштабного вторгнення російських варварів.

«Продовжую розповідати про тих киян, які роблять все, щоб забезпечувати комфорт і безпеку мешканців нашого міста, які бережуть і змінюють українську столицю. Сьогодні – історія про 36-річного рятувальника, провідного фахівця відділу організації реагування та готовності підрозділів управління реагування на надзвичайні ситуації Головного управління ДСНС України у місті Києві Володимира Сковородку. Від початку широкомасштабного вторгнення російських варварів Володимир брав участь у ліквідації пожеж та розбору завалів на понад десяти об’єктах Києва. Зокрема, ТРЦ Retroville, складу велосипедів ARDIS, житлових будинках на Троєщині, Оболоні. А також у Бородянці, коли столичні рятувальники допомагали своїм колегам у передмістях Києва», – написав Віталій Кличко.

Він зазначив, що майже півтора місяці Володимир, як і багато його колег, жив у пожежній частині в готовності до можливого чергового виклику. Часто доводилося працювати без перепочинку, адже були періоди, коли ракетні обстріли відбувалися мало не щодня.

«Володимир – універсальний боєць. Як він сам говорить, може і в вогонь, і в воду. Адже значну частину свого життя працював водолазом у столичній водолазній службі. Але жартує, що ліпше б пожежники більше спали, бо це означало б, що менше надзвичайних ситуацій трапляється, менше людського горя. Загалом у Києві ракетними обстрілами російського агресора пошкоджені 636 інфраструктурних об’єктів та  будинків. Із них понад 220 – житлові будинки. Решта – лікарні, заклади соціального захисту, об’єкти житлово-комунального господарства, заклади культури, адміністративні будівлі. На їх відновлення столиця виділила майже 600 мільйонів гривень. Іще 200 мільйонів має надати Уряд. Найбільш пошкоджені будинки місто вже почало відновлювати», – повідомив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]