Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко показав, як столичні бібліотеки перетворюють на сучасні бібліохаби (+фото)

29 листопада 2019 року, 12:08

Мер Києва Віталій Кличко на своїй сторінці у Facebook опублікував відео, у якому показав сучасний бібліохаб у Дніпровському районі та те, як завершують реконструкцію ще однієї бібліотеки на Троєщині.

«Ми перетворюємо столичні бібліотеки на сучасні бібліохаби. Протягом останніх двох років відкрили три таких бібліотечних простори. Це: Центральна бібліотека ім. Тараса Шевченка для дітей на проспекті Перемоги, бібліотека для дітей у Подільському районі на вулиці Межигірській і Центральна районна бібліотека ім. Тичини у Дніпровському районі», – зазначив мер Києва у дописі до відео.

За словами мера, головна відмінність сучасних бібліотек від закладів радянської системи – у них цікаво та затишно, є доступ до Wi-fi, комп’ютери, якими можна користуватися безкоштовно. У бібліохабах створюють конференц-зали, зони для відпочинку, дитячі зони, аби кияни могли з користю проводити своє дозвілля.

 

Наприклад, у бібліотеці імені Тичини є й інклюзивні елементи для людей із порушеннями зору. Цей бібліохаб має два спеціальних комп’ютера, на яких можна збільшити шрифт для читання книг. Їх придбали завдяки проекту «Громадський бюджет».

«До кінця року в тестовому режимі відкриємо ще дві сучасних бібліотеки: «Свічадо» у Святошинському районі і бібліотеку для дітей № 115 у Деснянському районі. До речі, остання – найбільша за площею бібліотека у столиці. Там буде навіть літній майданчик для читання книг. І ми продовжуємо працювати, аби кожен район мав сучасну бібліотеку, де можна і цікаву лекцію послухати, і відвідати з дітьми майстер-клас чи презентацію книжки, скористатися безкоштовним інтернетом. Або усамітнитися в затишному місці і почитати книжку. Це будуть сучасні open space!» – додав Віталій Кличко.

У наступному році планують відкрити ще один бібліохаб у Шевченківському районі та продовжити реконструкцію бібліотек у Голосіївському і Дарницькому районах столиці.

Бібліохаб у Дніпровському районі та завершення реконструкції ще однієї бібліотеки на Троєщині

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]