Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко показав, як триває будівництво Подільсько-Воскресенського мостового переходу (+відео)

18 листопада 2020 року, 12:20

Роботи на Подільсько-Воскресенському мостовому переході тривають. Зокрема, будівельники завершили встановлювати три великі металоконструкції у напрямку вулиці Набережно-Хрещатицької. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ. А також оприлюднив відео про те, що відбувається на будівництві мосту.

«Роботи на Подільсько-Воскресенському мостовому переході тривають. Сьогодні будівельники завершили встановлювати три великих металоконструкції в напрямку вулиці Набережно-Хрещатицької. Загальна вага цих прогонів – 2400 тонн. Встановлювали їх за допомогою плавучого понтону, обладнаного супердомкратами», – повідомив Віталій Кличко. 

Також триває процес встановлення арочної конструкції мосту у проектне положення – до нього залишилося ще 10 сантиметрів. Фахівці використовують потужні домкрати, що по міліметрах опускають величезний прогін. Та постійно контролюють навантаження на ванти, що тримають конструкцію.

«А в напрямку Троєщини вже готові опори для майбутніх прогонів мосту. Триває і влаштування насипу проїжджої частини на Русанівських садах. Там, до речі, паралельно бетонують основу для майбутньої гілки метрополітену», – зазначив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]