Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко показав, як у столиці евакуюють недбало припарковані авто (+фото, відео)

20 листопада 2019 року, 11:25

Мер Києва Віталій Кличко показав, як працюють в столиці інспектори з паркування, які евакуюють авто, припарковані в заборонених місцях. Відео мер оприлюднив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Одне з головних завдань для забезпечення комфортного пересування столицею – наведення ладу з паркуванням на вулицях. Почали з центральної – найпроблемнішої частини міста, де вже працюють інспектори з паркування і відбувається евакуація автівок, що суттєво заважають руху транспорту. Працюють інспектори разом із патрульною поліцією», – зазначив Віталій Кличко у дописі до відео.

Як повідомив мер, починаючи з липня в столиці винесли понад 3,5 тисячі постанов про стягнення штрафів за порушення правил зупинки, стоянки, паркування авто на загальну суму майже 1 мільйон 400 тисяч гривень.

«Крім того, з отриманням технічних засобів фотофіксації, що функціонують згідно із законодавством про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах, інспектори з паркування розпочнуть фіксацію порушень правил зупинки та стоянки в автоматизованому режимі. Зможуть також накладати штрафи і за несплату за парковку», – додав Віталій Кличко.

Також мер столиці звернувся до водіїв не нехтувати правилами паркування.

 «Я звертаюся до водіїв, не нехтуйте правилами, поважайте інших людей. Адже хаотичне паркування значно ускладнює рух у місті. І не дивуйтеся, коли залишивши своє авто в забороненому місці, доведеться їхати шукати його на штрафмайданчик. А сума штрафу за недбалість буде набагато вищою за вартість парковки. Також доведеться оплатити і місце на штрафмайданчику та роботу евакуатора», – підкреслив Віталій Кличко.

Евакуація авто

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]