Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко показав, як відреставрували найстаріший фонтан Києва (+фото, відео)

08 жовтня 2020 року, 17:12

Мер Києва Віталій Кличко показав, як відреставрували найстаріший фонтан Києва. Відео оновленого водограю Віталій Кличко опублікував на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

«Ми відреставрували найстаріший фонтан Києва «Самсон». Його збудували ще в 1749 році на центральній площі Подолу, на місці резервуара, з якого місцеві жителі тоді брали воду. Водограй уже давно не працював. Та й вандали його неодноразово плюндрували. Три місяці тому ми розпочали реставрацію самого фонтана і ротонди над ним, яка теж є пам’яткою архітектури», – повідомив Віталій Кличко у дописі до відео.

Бетонну скульптуру «Самсон» та мідну скульптуру «Андрій Первозванний», яка знаходиться на ротонді, відреставрували відповідно до оригіналів, що знаходяться у Національному художньому музеї України.

Сам фонтан підсвічуватиметься – тут встановили 10 LED-світильників. Обладнаний водограй датчиками контролю рівня води, повністю замінили інженерні системи.

 

Відреставрований фонтан «Самсон» – найстаріший у Києві

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]