Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко привітав держслужбовців зі 100-річчям державної служби

23 червня 2018 року, 13:09

Мер Києва Віталій Кличко привітав держслужбовців-співробітників Київської міської державної адміністрації та столичних райдержадміністрацій із професійним святом – 100-річчям державної служби. Також Віталій Кличко вручив державні нагороди та почесні грамоти і подяки Київського міського голови, почесні грамоти КМДА.

Зокрема, звання «заслужений економіст України» було присвоєно першому заступнику голови КМДА Миколі Поворознику.

Церемонія привітання відбулася у колонній залі Київської міської державної адміністрації.

«Цього року ми відзначаємо 100-річчя запровадження державної служби в Україні. І я радий привітати вас усіх із професійним святом, – сказав Віталій Кличко. – На жаль, сьогодні у суспільстві не завжди позитивне ставлення та повага до держслужбовців. І вкрай необхідно втілити розпочату реформу держслужби. Вона повинна якісно змінити інститут державної служби та повернути довіру людей до влади».

Міський голова зазначив, що довіра людей до чиновників починається із того, наскільки влада здатна оперативно і ефективно вирішувати їх проблеми. Саме тому суспільство очікує від державних службовців компетентності, професійності, вміння вислухати громадян і допомогти їм.

Він зауважив, що на сьогодні у структурних підрозділах Київської міської державної адміністрації та у районних держадміністраціях столиці працюють майже 5 тисяч державних службовців.

«Щоб робота кожного службовця була ефективною, він повинен мати гідні умови праці. Не мізерну зарплатню. А соціальні гарантії, перспективи професійного росту», – додав Віталій Кличко. Та пояснив, що наразі влада на місцях очікує від парламенту ухвалення законопроекту «Про службу в органах місцевого самоврядування», який дозволить підвищити ці стандарти. Законопроект розроблений за участю Асоціації міст України та нещодавно зареєстрований у парламенті.

«Новий закон «Про державну службу» вже два роки як набув чинності, і затягування з ухваленням прогресивного закону для місцевого самоврядування виглядає, я вважаю, несправедливим. Але ми докладемо усіх зусиль, щоб парламент його ухвалив», – наголосив мер.

Разом із тим, він подякував державним службовцям за їхні знання, життєвий досвід та енергію, які допоможуть утіленню тих змін і перетворень, на які сьогодні чекають люди.

Вручення державних нагород та почесних грамот і подяк Київського міського голови та почесних грамот КМДА до 100-річчя державної служб

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]