Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко привітав освітян із професійним святом

02 жовтня 2020 року, 12:20

Мер Києва Віталій Кличко привітав освітян із професійним святом. Він наголосив, що у столиці понад 70 тисяч фахівців забезпечують діяльність більше 1000 закладів столиці. Навчають та виховують майже пів мільйона дітей. Про це Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«Я хочу привітати всіх освітян і подякувати за вашу непросту місію. Сьогодні понад 70 тисяч фахівців забезпечують діяльність більше 1000 закладів столиці. Це – вчителі шкіл та вихователі садочків, викладачі вищих навчальних закладів. А також люди, без яких навчальний процес був би теж неможливим –  бібліотекарі, кухарі, медичні та технічні працівники. Старт, який ми отримуємо в житті, багато в чому залежить від нашої освіти та тих, хто нам її надає. Тому моя принципова позиція – фінансування освіти в столиці має бути належним. І це сьогодні –  сфера найбільших витрат бюджету міста», – підкреслив мер столиці.

Він зазначив, що місто виплачує максимальні надбавки всім працівникам галузі. Також запровадили преміювання для освітян не тільки до Дня вчителя, а й до новорічних свят.

За три останніх роки майже 2 млрд гривень отримали всі, хто працює в Києві з дітьми та заради дітей.

«Саме Київ на початку пандемії став прикладом для всієї країни. Коли 29 столичних педагогів розпочали на телеканалі «Київ» відео уроки для 11-класників. Саме Київ першим розробив регламент освітнього процесу і виділив понад 40 мільйонів гривень для придбання дезінфікуючих та інших засобів навчальними закладами. Дорогі освітяни! Я знаю, як вам непросто. Бо ви сьогодні – теж у групі ризику. Але щодня йдете до дітей і виконуєте свою світлу місію. Я вдячний за вашу працю. Бажаю здоров’я вам та вашим родинам! А також – талановитих вам та вдячних учнів!» – наголосив Віталій Кличко.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]