Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко привітав працівників туристичної галузі із Днем туризму

27 вересня 2020 року, 12:19

Мер Києва Віталій Кличко привітав працівників туристичної галузі із Днем туризму.

«Хочу привітати всіх представників туристичної галузі: туроператорів, гідів, готельєрів, рестораторів із Днем туризму. Зазначу. що багато з вас знайшли можливість зберегти робочі місця, взяти участь у соціальних проектах міста та залишитись на туристичному ринку. Пандемія, що спричинила економічну кризу, боляче вдарила по індустрії туризму. І сьогодні міська влада, як може підтримує підприємців, щоб бізнес працював і розвивався», – сказав Віталій Кличко.

Він зазначив, що за даними Всесвітньої туристичної організації, через пандемію COVID-19, за попередніми оцінками, світова індустрія туризму втратила понад 70 мільярдів євро лише за І півріччя 2020 року, відновлення туристичного ринку очікується протягом 5-7 років.

Для прикладу, надходження від туристичного збору в Києві склали: у 2018 році– 25 млн грн (за 12 місяців), у 2019 році – вже 62 млн грн (за 12 місяців), у 2020 році – майже 27,5 млн грн (за 9 місяців).

«Практично закриті кордони, відсутність виваженої політики щодо уніфікованих норм для туристів – все це нові виклики, які доведеться долати. Але, можна впевнено сказати, що більшість туристичних компаній, готелів та інших учасників турринку Києва вистояли в боротьбі із загрозою під час пандемії COVID-19 та докладають усіх зусиль щодо промоції нашого міста. Дякую вам за це. І підкреслю: столиця і надалі допомагатиме та підтримуватиме бізнес. – Необхідними рішеннями, пільгами, ефективною співпрацею», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]