Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко привітав столичних медиків із професійним святом та вручив нагороди і сертифікати на житло найкращим працівникам медичної галузі (+фото)

27 липня 2023 року, 17:14

Мер Києва Віталій Кличко у столичній мерії привітав медиків із професійним святом. Раніше День медичного працівника відзначали 18 червня, але з цього року святкують 27 липня. Віталій Кличко вручив найкращим працівникам медичної галузі Києва подяки, почесні грамоти, медалі та сертифікати на отримання житла. Також присутні вшанували пам’ять медиків, які загинули під час широкомасштабної війни.

«Із перших днів повномасштабної війни, яку розв’язала росія, ви рятуєте життя наших захисників та цивільних мешканців столиці. А до війни два роки поспіль долали інший виклик – пандемію корона вірусу. Я завжди говорю, що головна цінність для охорони здоров’я Києва – це ви. Люди, які готові і вдень, і вночі робити свою нелегку справу. Під ракетними обстрілами та вибухами, під час тривог, ризикуючи власним життям, ви надаєте допомогу тим, хто її потребує», – наголосив Віталій Кличко.

Він зазначив, що сьогодні у столиці функціонують 104 комунальних заклади охорони здоров’я. У них працює більше 10 тисяч лікарів, понад 14 тисяч молодших спеціалістів із медичною освітою (медсестри, фельдшери, акушерки, лаборанти) та інші фахівці різного профілю (економісти, інженери, юристи).

Усього в закладах охорони здоров’я різних типів та підпорядкування, що розташовані на території Києва, працює – 83,5 тис. фахівців. Зокрема, в комунальних закладах – 40 тис.

«Шановні наші медики, вітаю вас із професійним святом! Бажаю сил та здоров’я! І всім нам найскорішої Перемоги та миру! Разом ми все подолаємо! Дякую за вашу працю і велику місію! За те, що бережете здоров’я киян та рятуєте їх життя!» – сказав Віталій Кличко.

Мер столиці вручив найкращим працівникам медичної галузі столиці 36 подяк Київського міського голови, 10 медалей «Честь. Слава. Держава», 6 почесних грамот Міністерства охорони здоров’я та 3 сертифікати на отримання житла, яке виділило місто.

Вручення нагород найкращим працівникам медичної галузі до Дня медичного працівника (фото – КМДА, Олексій Самсонов)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]