Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко привітав випускників, які гуляють на пішохідному мосту і поцікавився враженнями від нового об’єкту

31 травня 2019 року, 16:31

Мер Києва Віталій Кличко пройшовся новим велосипедно-пішохідним мостом, що з’єднав парк «Володимирська гірка» та Арку дружби народів, поспілкувався і привітав випускників, які там сьогодні масово прогулюються і фотографуються.

Також мер оглянув скляні елементи покриття мосту, що зараз тимчасово огороджені.

Він зазначив, що скло безпечне. Але через проблеми зі змінною захисною скло-плівкою, яка страждає і від вандалів, і від великого напливу людей, її вирішили замінити ще одним шаром товстого суперброньованого скла. І вже фахівці готуються до реалізації цієї роботи.

«Скло на мосту залишиться. Ми знімемо захисну змінну плівку і замість неї, додатково до міцної конструкції скляних елементів, буде ще один шар суперброньованого скла. Воно не повинно дряпатися, але, якщо і з’являтимуться подряпини, їх можна буде полірувати, – сказав Віталій Кличко, спілкуючись з людьми на мосту. – Ми дуже старалися зробити в Києві такий знаковий об’єкт. І зараз, поки я йшов, всі люди підходили і дякували за цей красивий міст. Цей об’єкт – справді унікальний, такого в Україні ще не робили. І деякі технології, зокрема зі склом, ми застосували вперше, тому, вже на практиці, розуміємо, що треба вдосконалити. І працюємо над цим. За декілька тижнів обмежувальні паркани знімуть, і всі матимуть доступ до оновлених скляних елементів нашого мосту. Я дуже вдячний киянам і за розуміння, і за те, що оцінили наші зусилля зі створення цього супермоста. Про це свідчить одне: скільки тут кожного дня і вечора людей!".

За словами мера, до робіт із оновлення скляних елементів наразі залучені найкращі фахівці, зокрема, й іноземні.

Нагадаємо, що через день після відкриття пішохідно-велосипедного мосту з’явилися тріщини на змінному захисному шарі скло-плівки на деяких фрагментах скляної підлоги. Головна версія цього – акт вандалізму. Захисний шар оперативно замінили. Основне ж – гартоване скло елементів мосту – не постраждало. Але тепер його вирішили вкрити ще одним шаром суперброньованого скла.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]