Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко про 10-річчя мерства: Я роблю все можливе, щоб презентувати світу Київ

23 травня 2024 року, 14:42

Віталій Кличко опублікував відео, де згадує, які великі міжнародні події організовував Київ за час його каденцій, як мера столиці. Також на своїх сторінках у соцмережах Віталій Кличко наводить інші приклади того, як за цей час змінювався Київ.

«У 2017-му наше місто вдруге приймало пісенний конкурс Євробачення. Тоді до Києва приїхали близько 20 тисяч іноземних гостей, серед яких учасники та члени офіційних делегацій. Крім того, понад 40 тисяч українських туристів прибули в столицю на заходи конкурсу. На всі шоу Євробачення продали близько 60 тисяч квитків. Євромістечко – головну фан-зону – за ті дні відвідали близько 350 тисяч людей. У Києві була найдовша червона доріжка – 265 метрів. Найбільше Євромістечко. У 2018-му фінал Ліги чемпіонів УЄФА став справжнім святом, яким насолоджувався весь футбольний світ. Пряму трансляцію з «Олімпійського» дивилися понад мільярд людей. До Києва приїхали близько 30 тисяч організованих груп фанів. І ще – близько 100 тисяч туристів. У ті дні аеропорти «Бориспіль» та «Київ» ім. Ігоря Сікорського прийняли рекордну кількість пасажирів», – розповів Віталій Кличко.

Також мер столиці згадав, що збулася його мрія, коли в Києві відбувся конгрес WBC. І в 2018-му на кілька днів місто стало світовою столицею боксу.

«Легендарні зірки – такі як Леннокс Льюїс, Евандер Холіфілд, Оскар Де Ла Хойя, Ерік Моралес і багато інших тоді зібралися на важливий конгрес, а також – аби познайомитися з нашим містом. Я роблю все можливе, щоб презентувати світу Київ. Одним із найбільших досягнень конгресу для України стало те, що офіційне лого і новий пояс WBC тепер з українським, найбільшим, прапором на передньому плані», – зазначив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]