Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко про 2022: Пішохідно-велосипедний міст став одним із нових символів незламності Києва та України (+відео)

29 грудня 2022 року, 17:39

За час широкомасштабної війни, з якою росія вдерлася в Україну на початку 2022 року, з’явилося чимало нових символів незламності. А деякі відомі об’єкти набули для українців нового значення. Для киян це — пішохідно-велосипедний міст, який вистояв під ракетним ударом російських варварів 10 жовтня. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко, підбиваючи підсумки про те, як жив і працював Київ у 2022 році, та опублікував відео в своїх соцмережах.

«На щастя, від вибуху ніхто не постраждав. Стійко витримала й конструкція мосту. Основний удар на себе взяли його скляні елементи. У розтрощеному склі застрягли уламки ракети. Уже того ж дня комунальники розпочали прибирання. Фахівці оперативно демонтували пошкоджені вибухом елементи скла і замовили виготовлення нових», – нагадав мер Києва.

За словами Віталія Кличка, спеціалісти «Київміськсвітла» обстежили стан підсвітки перил, щоб оновити освітлення. В середині грудня оновлений міст вже відкрили для відвідувачів. Тож новий символ незламності і надалі радуватиме киян і гостей столиці, які полюбили милуватися з мосту краєвидами Києва.

Пішохідно-велосипедний міст, що з’єднує пагорби біля Дніпра, зі свого відкриття в 2019 році став однією з найпривабливіших локацій міста, яку вподобали і кияни, і туристи.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]