Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко про законопроект про столицю: «Це – некомпетентність!»

29 лютого 2020 року, 9:00

Рішення парламентського комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування виносити законопроект про столицю на друге читання до сесійної зали без врахування зауважень та пропозицій європейських партнерів – це некомпетентність. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в програмі «Свобода слова Савіка Шустера» на телеканалі «Україна».

«Сьогодні намагаються чимшвидше ухвалити законопроект про столицю. Але ж всі ми хочемо жити за європейськими законами, за європейськими стандартами життя. А на останньому засіданні парламентського комітету із самоврядування минулого тижня ухвалювавали до другого читання законопроект про столицю без рекомендацій та зауважень Ради Європи і Венеціанської комісії», – сказав Віталій Кличко.

Він зауважив, що 13 березня відбудеться зустріч у Раді Європи у Стразбурзі, що буде присвячена питанням місцевого самоврядування, де, зокрема, обговорюватимуть і питання України та законопроект про столицю. Тож варто отримати думку і висновки європейських експертів і тільки після цього ухвалювати документ у Верховній Раді.

Про те, що перед внесенням проекту закону про столицю на голосування парламенту слід взяти до уваги рекомендації європейских партнерів України, наголосив і спеціальний посланник уряду Федеративної Республіки Німеччини з питань децентралізації Георг Мільбрадт, з яким Віталій Кличко зустрічався днями в Києві.

«У Конституції України йдеться про європейський напрямок розвитку нашої держави. Чому тоді комітет парламенту схвалює цей законопроект, щоб внести його на розгляд Верховної Ради без пропозицій і зауважень, що будуть озвучені 13 березня в Стразбурзі? Так не робиться. Це – некомпетентність», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]