Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко прокоментував посилення обмежувальних заходів: «Ми повинні зробити все, щоб ситуація не рвонула – щоб не було стрімкого зростання кількості хворих»

06 квітня 2020 року, 13:03

В Україні з сьогоднішнього дня вступили в дію нові обмеження, які запровадив уряд. І які стосуватимуться і столиці теж. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«Я знаю, що багато дискусій останніми днями з цього приводу. І багато обурення.  Мені теж можуть не подобатися деякі моменти. Я, наприклад, звик щоранку тренуватися – їздити на велосипеді Трухановим островом. І теж люблю прогулятися інколи парком. Але уряд ухвалив такі правила. І їх доведеться виконувати всім. Ще раз підкреслю: ми повинні зробити все, щоб ситуація не рвонула – щоб не було стрімкого зростання кількості хворих», – наголосив мер столиці.

Віталій Кличко зазначив, що треба  витримати кілька тижнів обмежувальних заходів, щоб стримати динаміку розповсюдження захворювання. Тоді можна буде говорити про послаблення обмежень.

«Щодо обурення з приводу моїх слів про можливе обмеження руху приватного транспорту в місті. Так от: якщо і далі триватиме недотримання правил, держава може запровадити найсуворіші обмеження. Зрозуміло, що тоді вони будуть і в Києві. Коли їздитимуть тільки ті, хто забезпечує життєдіяльність міста. Саме тому я щоразу звертаюся до всіх не доводити ситуацію до цього! Все залежить від вас. Адже ніяка влада, ніхто не зможе врятувати вас, якщо ви цьому опираєтеся!» – підкреслив Віталій Кличко.

За його словами, багато кроків, які робить влада – непопулярні. І що деякі «діячі» використовують ситуацію для політичної боротьби.

«Знаєте, можна базікати, коли ти ні за що не відповідаєш! А коли за тобою кількамільйонне місто, над яким нависла небезпека, – тобі не до рейтингів і не до зіркової популярності! Якщо ти нормальна людина, звичайно. І якщо вболіваєш за те, що робиш. Я ще раз повторюю: ми сьогодні робимо все, щоб не допустити стрімкого зростання кількості хворих. Як це сталося в Італії, Іспанії. Як відбувається сьогодні в США. Коли така передова система охорони здоров’я не може справитися з такою кількістю пацієнтів, яким потрібна невідкладна допомога, яким потрібна госпіталізація. І тому, якщо вам говорять: треба потерпіти обмеження – значить треба їх потерпіти! Ми повинні виграти час. Витримати період, щоб зупинити стрімке розповсюдження вірусу. Так, це складно. Так, дискомфортно. Але нехтування правилами – в цій ситуації – це загроза для вашого здоров’я або, навіть, і життя. Знаєте, я – вже вкотре закликаючи до свідомості і обережності – починаю відчувати себе вихователем у дитячому садку. Але ж ми – дорослі люди! І всі повинні зрозуміти, якими можуть бути наслідки», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]