Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко провів у мерії дипломатичний прийом з нагоди Нового року та Різдва

15 грудня 2021 року, 20:17

Мер Києва Віталій Кличко провів у столичній мерії дипломатичний прийом із нагоди прийдешнього Нового року та Різдва. До мерії Києва завітали представники дипломатичного корпусу, релігійних конфесій, народні депутати, представники столичної влади.

«Щиро вітаю всіх поважних гостей! Я радий можливості поспілкуватися і привітати вас із прийдешнім Новим роком та Різдвом Христовим. Адже востаннє у такому колі ми збиралися два роки тому. Майже два роки світ живе в новій реальності – в умовах пандемії та кризи, яку вона спричинила. І, звичайно, ця ситуація другий рік поспіль відображається на житті кожного з нас. На житті нашого міста і країни. Пандемія коронавірусу вплинула на всі сфери життєдіяльності cтолиці. Нам, як і минулого року, довелося направляти чималі ресурси на медицину та інші критично важливі галузі. Щоб втримати ситуацію. Щоб зберегти здоров’я і життя киян. Щоб підтримати бізнес. Цей рік був непростий і для Києва, і для всієї країни. І для світу. Але ми не опускали рук і продовжили змінювати наше місто», – підкреслив мер Києва.

Так, за словами Віталія Кличка, Києву є чим пишатися. На фінальному етапі доопрацювання проект Генерального плану міста. У столиці продовжують ремонтувати та будувати дороги, лікарні, школи і садки, зони відпочинку. Оновлювати громадський транспорт, облаштовувати велодоріжки, сучасне вуличне освітлення.

«Цього року ми відкрили нову сучасну енергоефективну школу, прибудували ще один навчальний корпус до іншої школи. А також відкрили 3 нових дитячих садочки. І четвертий відкриємо до кінця року. Оновили кілька важливих громадських просторів – зокрема, Пейзажну алею та Арсенальну площу. Розробили нову паркувальну стратегію міста. І ми надалі будемо робити все, щоб розвивати наше місто, робити його справжньою європейською столицею. І не збираємося збавляти темпів! Це я відповідально говорю», – зазначив Віталій Кличко.

У планах на наступний рік – оновлення рухомого складу громадського транспорту. Продовження будівництва нових станцій метро на Виноградар, добудова Подільсько-Воскресенського мостового переходу, ремонт та облаштування нових зон для відпочинку, будівництво та оновлення шкіл і садочків.

Віталій Кличко подякував представникам дипломатичного корпусу, релігійних конфесій, народним депутатам, представникам столичної влади за допомогу та підтримку, за віру в Київ і його перспективи та внесок у зміни, що відбуваються в столиці.

«Ми цінуємо ваші ініціативи і участь у багатьох проектах. Ми раді і допомагаємо кожному іноземному інвестору. І сподіваюся, що наша співпраця і надалі буде ефективною і успішною. Як мер столиці хочу вас запевнити, що завжди відкритий для ідей і пропозицій. І сподіваюсь, що ви в своїх країнах будете популяризувати Україну. Це дуже важливо для нас. Сьогодні головна мрія кожного українця – щоб на нашій землі запанував мир. Щоб Україна стала сильною і успішною державою, в якій люди мають гідне життя та добробут. Ми розраховуємо на підтримку та допомогу світового співтовариства. Особливо сьогодні, коли понад 150 тисяч військ російської армії зосереджені біля кордонів України. Коли нависла загроза подальшої агресії проти нашої держави. Для нас дотримання норм міжнародного права та засад демократії є важливими і визначальними. Ми не хочемо в російську імперію! І будемо боротися за свою свободу, незалежність України і її європейське майбутнє», – наголосив Віталій Кличко.

Він побажав представникам дипломатичного корпусу та всім присутнім напередодні Різдва і Нового року – здоров’я, любові, натхнення, сил, миру та здійснення мрій. А також провести свята весело та затишно – з найближчими та найріднішими людьми.

Від імені дипломатичного корпусу, за дорученням дуаєна дипломатичного корпусу, Надзвичайного і Повноважного Посла Cуверенного Військового Ордену Госпітальєрів Святого Іоанна Єрусалимського, Родосу і Мальти в Україні пана Антоніо Газзанті Пульєзе ді Котроне, на прийомі виступив Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україні пан Крістіан-Леон Цуркану.

«Ми всі знаємо, що управління Києвом, як і всіма великими мегаполісами у світі, є особливо складним і вимагає повної самовіддачі, особливо під час історичної фази, у якій ми зараз живемо, безперервно долаючи багато викликів. Живемо із почуттям відповідальності та солідарності в протидії пандемії, яка не відступає і створює серйозні проблеми в багатьох сферах нашого життя. Незважаючи на це, шановний мере, ви рішуче втілюєте амбітні проекти для міста та для поліпшення якості життя мешканців столиці. Від імені дипломатичного корпусу хочу привітати вас та міську адміністрацію з тим, що зроблено на сьогодні та побажати успіхів у подальшій діяльності», – зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україні пан Крістіан-Леон Цуркану.

У прийомі взяли участь представники загалом 65 дипломатичних місій та представництв. Зокрема, 50 послів іноземних держав.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]