Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Радянську скульптуру двох робітників демонтуємо сьогодні. Арку дружби народів перейменуємо на Арку Свободи українського народу (+фото)

26 квітня 2022 року, 16:16

У Києві біля Арки дружби народів відбувається демонтаж радянської бронзової скульптури двох робітників, встановленої в 1982 році «на ознаменування возз’єднання України з росією». Саму Арку перейменують на Арку свободи українського народу. Про це мер Києва Віталій Кличко написав у своєму Telegram-каналі.

«Зараз ми демонтуємо бронзову скульптуру двох робітників – російського та українського, встановлену в 1982 році «на ознаменування возз’єднання України з росією». Своє ставлення до України росія «ознаменувала» варварським прагненням знищити нашу державу і мирних українців. 8 метрів металу так званої «дружби двох народів» демонтуємо. І що символічно – коли скульптуру намагалися підійняти краном, відпала голова у російського робітника, – написав Віталій Кличко. – Другу скульптурну композицію, встановлену поруч, поки закриємо опоряджувальними матеріалами і теж згодом розберемо. Оскільки там складніша процедура і це займе більше часу. А до того її можна буде використовувати як простір для експозицій».

Також міська влада перейменує Арку дружби народів.

«Арку ж з титанових листів перейменуємо – старі символи набувають нового значення! І підсвітимо її кольорами українського прапору. Я підписав і подам проект рішення, який Київрада розгляне на найближчому засіданні. – Про перейменування арки на Арку свободи українського народу», – наголосив Віталій Кличко.

Загалом, за словами мера Києва, у столиці планують демонтувати ще близько 60 пам’ятників, барельєфів, знаків, пов’язаних з радянщиною та росією.

На перейменування винесено понад 460 вулиць, об‘єктів. Список оприлюднений на сайті КМДА. Обговорення з киянами триватиме до 1 травня.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]