Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко разом із Послом Латвії відкрили сквер у Печерському районі столиці (+ фото)

07 жовтня 2019 року, 14:24

Мер Києва Віталій Кличко разом із Послом Латвійської Республіки в Україні Юрісом Пойкансом відкрили Латвійський сквер. Зелену зону на розі вулиці Омеляновича-Павленка та Бутишевого провулку, неподалік станції метро «Арсенальна», облаштували за підтримки латвійських підприємств і приватних підприємців, а також небайдужих громадян Латвії та України. За проектом архітектора з Латвії.

«Я радий сьогодні на запрошення пана Посла Латвійської Республіки Юріса Пойканса відкривати разом з вами Латвійський сквер у Києві. Його заснування було приурочене до сторіччя проголошення Латвійської Республіки, яке Латвія святкувала наприкінці минулого року. І така співпраця у втіленні проектів є знаком дружніх відносин між нашими країнами. Ми вдячні, що Латвія – надійний друг та партнер України. Вдячні за підтримку і допомогу нашій державі», – сказав Віталій Кличко.

Мер столиці подякував за велику допомогу для українських військових, які з 2014 року проходять реабілітацію в Латвії. Та за жест підтримки України в ПАРЄ і багато інших добрих справ, зокрема, облаштування такого скверу в центрі Києва.

«Дуже добре, що сьогодні ми презентуємо цю гарну локацію в українській столиці, а найближчим часом у Ризі з’явиться український сквер», – наголосив Віталій Кличко.

 Минулого року Київрада перейменувала сквер у Латвійський. Тепер тут завершені всі роботи з облаштування – зробили нове якісне покриття доріжок та майданчиків, встановили нові бордюри, лави, здійснили озеленення, встановили полив.

Сквер передає атмосферу затишних ризьких дворів. Родзинкою зони відпочинку стане стела з зображенням древнього латиського символу – Древа Сонця, який за своїм символічним значенням подібний до українського Дерева Життя.

Площа у сквері вимощена у вигляді карти Латвії із позначками латвійських міст, які ввечері підсвічуватимуться.

«Ми розпочали цю роботу в 2017 році. І сьогодні хочу подякувати всім, хто допомагав та працював над цим проектом. Завдяки підтримці Київради та столичної влади цей майданчик отримав назву Латвійський сквер. Я сподіваюсь, що цей сквер залишиться символом дружби та співпраці між Латвією та Україною, Ригою та Києвом», – зазначив Посол Латвії в Україні Юріс Пойканс.

Також на відкриття зеленої зони завітали міністр закордонних справ України Вадим Пристайко та його колега з Латвії Едгар Рінкевичс.

 

 

Відкриття Латвійського скверу в Печерському районі столиці

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]