Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Рішення про необов’язковість складання ЗНО – виважене і правильне. Міська влада має право ухвалювати таке рішення»

12 червня 2020 року, 12:13

Столична влада має право ухвалювати рішення про необов’язкове складання ЗНО для тих випускників, які не збираються цього року вступати до вищих навчальних закладів України. І таке рішення в нинішній епідеміологічній ситуації є виваженим. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«Як я говорив, місто ухвалило рішення про необов’язкове складання ЗНО для тих випускників, які не збираються цього року вступати до вищих навчальних закладів України. Підкреслю, столична влада має право ухвалювати таке рішення. І керуємося ми виключно тим, що піклуємося про здоров’я та безпеку наших дітей та освітян. Бо епідеміологічна ситуація складна. І це повинні зрозуміти і в Міністерстві освіти», – сказав Віталій Кличко. 

Мер нагадав, що минулого тижня коронавірус виявили в директора столичної школи № 197 у Святошинському районі. 

«Хвору госпіталізували до лікарні. Стан здоров’я жінки – середньої тяжкості. У її чоловіка виявили запалення легень. Госпіталізовані також її син та бабуся», – додав Віталій Кличко.

Встановили, що директор контактувала з майже сотнею працівників своєї школи, кількома працівниками управління освіти району та з керівниками п’яти шкіл.

Також серед контактних осіб виявили 52 учнів 11-их класів, які працювали в консультативних групах з підготовки до ЗНО. Та 15 батьків майбутніх першокласників. 

«До пробного ЗНО, що відбудеться 15 та 17 червня, із цих учнів будуть допущені тільки ті, в яких ПЛР-тест буде негативний», – наголосив Віталій Кличко. 

Тестування проведуть цієї неділі. Зроблять його й іншим контактним особам.

Усіх, хто контактував з директором школи № 197, відправили на самоізоляцію. У приміщенні школи здійснюють посилену дезінфекцію. 

У трьох із п’яти шкіл, з керівниками яких контактувала хвора, планують проводити зовнішнє незалежне оцінювання.

«Також цього тижня коронавірус виявили у вчителя школи № 253 та вчителя гімназії № 154. У Святошинському районі міста. Наразі встановлюють осіб, які спілкувалися з цими вчителями. Усіх відправляють на самоізоляцію і зроблять тести. Як бачите, ситуація непроста. І я переконаний, щоб не ризикувати і не наражати на небезпеку випускників, рішення про необов’язковість складання ЗНО – виважене і правильне», – підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]