Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко розповів, які громадські простори оновили цього року в столиці

15 грудня 2021 року, 12:20

Цього року в Києві з’явилося декілька оновлених громадських просторів, які вже стали популярними серед киян і гостей столиці. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив, звітуючи про роботу міської влади за 2021 рік.

«Ми продовжили оновлювати туристичні об’єкти столиці та створювати нові. Справжніми перлинами столиці стали, зокрема, оновлена Пейзажна алея, яка не бачила капітального ремонту майже 40 років. Минулого року ми  завершили реконструкцію першої черги. А цієї осені вже завершили роботи і на другій черзі. Там, на схилах та нижньому плато, була занедбана територія. А тепер – сучасна зона відпочинку європейського рівня, яку ми створили. Окрім верхньої, облаштували нижню терасу схилу та збудували нові гарні сходи на Воздвиженку. Вони зроблені в тій же стилістиці, що й сходи до урочища Кожум’яки, які ми відкрили три роки тому», – повідомив мер столиці.

Також він згадав про новий громадський простір і фонтан на Арсенальній площі. Відновити цю локацію допоміг соціально-відповідальний бізнес. І з осені приміщення Київської фортеці та Микільської брами знову стали доступними для киян. Їх відреставрували за архівними документами. На одній із найстаріших площ міста створили безбар’єрний простір, озеленили територію та оновили вуличне освітлення.

Цього року здійснили також благоустрій території та облаштували світловий фонтан у Наводницькому парку. Це – відома зона відпочинку із пам’ятником засновникам Києва. Пам’ятник встановили в 1982 році і з того часу жодного разу там не здійснювали реконструкції.

«У травні цього року буквально засяяла після масштабної реконструкції і Київська оперета. Єдиний в Україні театр оперети. Велика зала театру перебувала в аварійному стані і потребувала реставрації. Місто виділило кошти на її здійснення. У театрі, зокрема, замінили крісла для глядачів і здійснили реставрацію інтер’єру зали. При цьому зберегли атмосферу початку 20 сторіччя. Також встановили сучасну систему освітлення і звуку», – наголосив Віталій Кличко.

Він також розповів, у яких міжнародних рейтингах згадувалася в 2021 році українська столиця.

«І ще одна гарна новина щодо київських локацій. Нам є чим пишатися. Нещодавно мікрорайон Золотих воріт посів 16 місце в британському рейтингу 49 найкращих районів світу. Українська столиця обійшла Барселону, Амстердам, Париж, Прагу та Дубай. Золоті ворота назвали історичним серцем нашого міста та водночас взірцем прогресивності. Також Київ увійшов у ТОП-5 найінстаграмніших міст світу, посівши 4 місце. Нас обігнали тільки Рим, Ріо-де-Жанейро та Венеція», – підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]