Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко щодо заяв ДБР: Не дискредитуйте правоохоронний орган! Якщо є докази за результатами розслідувань, – передавайте справи до суду

07 жовтня 2021 року, 10:08

Мер Києва Віталій Кличко прокоментував заяви Державного бюро розслідувань. Та закликав ДБР не дискредитувати правоохоронний орган. А за наявності доказів про зловживання столичної влади – передавати справи до суду. Про це Віталій Кличко заявив на початку засідання Київради.

«Ми сьогодні забезпечуємо життєдіяльність міста, працюючи в умовах, коли тиск на міську владу триває. Численні обшуки продовжуються, дестабілізується робота комунальних підприємств. Лунають гучні заяви та маніпуляції. Останнім виступом на публіку здивувало ДБР, – наголосив мер. – Якщо ДБР – неупереджений правоохоронний орган, то дивним виглядає чергове намагання через пресу розповсюджувати свої припущення і звинувачення на адресу столичної влади. І це з формулюваннями «за попередніми оцінками…може завдавати збитків…». Ви говорите про якісь збитки на 10 мільярдів?! – Має бути доказова база, вироки суду, які набрали законної сили. А не припущення і «попередні оцінки». На підставі чого вони визначені? Якщо у вас є докази за результатами розслідувань, – оприлюдніть їх, передавайте справи до суду. Якщо ні – не займайтесь піаром та дезінформацією. Не дискредитуйте правоохоронний орган і не дозволяйте використовувати його в політичних чи в особистих інтересах!» – підкреслив Віталій Кличко.

Він зазначив, що міська влада зацікавлена в упередженні корупції, виявленні корупційних дій і в притягненні винних до відповідальності.

«Ми самі передали сотні матеріалів щодо порушень, які виявили під час внутрішніх аудитів і перевірок. Де результати розслідувань за цими справами? Скількох чиновників притягнули до відповідальності? Звинувачення, які лунають останнім часом, і які не мають доказів у судах, – ніщо інше, як продовження тиску на столичну владу, втручання в її діяльність та знищення її репутації. Правоохоронні органи зобов’язані діяти за законом і в межах своїх повноважень, а не за вказівками згори і виключно заради чергового медійного ефекту», – додав мер столиці.

Віталій Кличко наголосив, що і він, і столична влада готові до взаємодії з правоохоронними органами та сприяння їх діяльності. Але, якщо це – конструктивна взаємодія і сприяння законній діяльності, а не виконання правоохоронцями політичних замовлень.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]