Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Сьогодні Київрада має закріпити за лісопарковими господарствами столиці 1 016 гектарів лісових зон, а також ухвалити рішення про створення в Києві скверу імені загиблого Героя України Дмитра Коцюбайла

02 листопада 2023 року, 11:38

Сьогодні Київрада має закріпити за лісопарковими господарствами столиці 1 016 гектарів лісових зон, щоб унеможливити їх подальше перепрофілювання та забудову. Також депутати повинні ухвалити рішення про оформлення в постійне користування «Київзеленбудом» земельних ділянок для облаштування скверів біля будинків киян і створити в столиці сквер імені загиблого Героя України Дмитра Коцюбайла. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив на початку сесії Київради.

«Зокрема, маємо ухвалити рішення про оформлення в постійне користування «Київзеленбудом» земельних ділянок для облаштування скверів біля будинків киян. Нові сквери загальною площею 31 гектар з’являться зокрема в 7-ми районах міста. Також щодо зелених зон, то ми повинні закріпити за лісопарковими господарствами столиці 1 016 гектарів лісових зон. Юридичне оформлення цих земельних ділянок унеможливить їх подальше перепрофілювання, а значить – забудову. Окремо зазначу, що сьогодні маємо ухвалити й рішення про створення в Києві скверу імені загиблого Героя України Дмитра Коцюбайла («Да Вінчі»). Сквер буде розміщуватись у Печерському районі столиці на вулиці Михайла Омеляновича-Павленка. Для цього протягом 30 днів земельні ділянки майбутнього скверу мають бути передані «Київзеленбуду» з подальшим присвоєнням створеному скверу назви «Сквер Дмитра «Да Вінчі» Коцюбайла», – наголосив Віталій Кличко.

Він зазначив, що в застосунку Київ Цифровий розміщення скверу та його найменування підтримали більше 20 тисяч киян (90% усіх опитаних).

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]