Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: У Києві зʼявиться сквер імені Голди Меїр

26 січня 2024 року, 14:57

У столиці зʼявиться сквер імені Голди Меїр – на знак вшанування памʼяті однієї із засновників держави Ізраїль, яка народилася в Києві. Облаштувати простір скверу планують влітку цього року. Про це мер столиці повідомив у своєму Telegram-каналі.

«У Києві зʼявиться сквер імені Голди Меїр. Плануємо його відкрити влітку цього року. На знак вшанування памʼяті та здобутків Голди Меїр – видатної міжнародної діячки, яка народилася в Києві, однієї із засновників держави Ізраїль. Минулого року світ відзначав 125-річчя Голди Меїр. І Київрада запустила процедуру для присвоєння її ім’я одному зі скверів столиці. Створили його на Подолі, на вулиці Боричів Тік. Там була ділянка колись давно виділена посольству росії. У 2014 році Київрада повернула цю землю в комунальну власність. А минулого року надала ділянці статус скверу. Місто облаштує сквер за допомоги українських і міжнародних благодійних фондів», – написав Віталій Кличко.

Мер Києва зазначив, що вчора в український прокат вийшов фільм про лідерську роль Голди Меїр під час війни Судного Дня, коли стояло питання про існування держави Ізраїль. У світовий прокат стрічка «Голда Меїр» вийшла минулого року, до 125-річчя видатної міжнародної діячки.

«Переглянувши цей фільм, знайшов чимало паралелей із сьогоднішніми подіями, коли українська держава теж бореться за свої існування», – підкреслив Віталій Кличко.  

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]