Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Столичні лікарі надають медичну допомогу всім хворим, які її потребують

18 грудня 2020 року, 12:18

Столичні лікарі надають медичну допомогу всім хворим, які її потребують. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу, відповідаючи на запитання від ЗМІ.

«Столичні лікарі роблять сьогодні все можливе, щоб надавати допомогу всім хворим. Щодо планових та невідкладних госпіталізацій. Дуже важливо, щоб усі розуміли: питання необхідності, наприклад, оперативного втручання може вирішити тільки лікар. Він оцінює стан пацієнта і ухвалює рішення, чи потрібна операція негайно, чи можна її зробити згодом. Навіть якщо життю людини нічого не загрожує, але операція попередить тяжкі наслідки для здоров’я та реабілітації, – її обов’язково зроблять. Наприклад, хірургічні втручання з ендопротезування. З одного боку, хворий суглоб, що потребує заміни, не становить загрози для життя. А з іншого – постійний біль та неможливість вільно рухатися призводить до страждань. Тож таких пацієнтів київські лікарі оперують», – зазначив Віталій Кличко.

Мер зазначив, що у звичному режимі працюють і онкологи. За 9 місяців цього року в Київському міському онкоцентрі лікування отримали понад 24 тисячі пацієнтів. Здійснили понад 4700 операцій. Хворі отримують хіміо- та променеву терапію.

Не змінився і графік роботи столичних нейрохірургів та кардіохірургів. Із початку 2020 року в Києві здійснили близько 2000 втручань на серці. Зокрема й тих, що роблять за допомогою найсучасніших технологій.

«Наприклад, на базі Олександрівської лікарні зробили 20 операцій із імплантації аортального клапану без розрізу грудної клітини – через стегнову артерію. Ця вартісна процедура – ціна одного клапана – 900 тис. грн – для киян була безкоштовною. А кілька днів тому лікарі Олександрівської лікарні, вже вдруге цього року, успішно пересадили механічне серце. Зазначу, що вартість такого «нового серця» – понад 4 млн грн. Але для пацієнта операція була безкоштовною. За рахунок міської програми «Здоров’я киян». Сьогодні пацієнт під пильним наглядом та опікою лікарів і почувається добре. Нагадаю, першу таку операцію в Олександрівській лікарні зробили в лютому цього року. І я тоді провідував чоловіка, життя якому врятувало механічне серце», – повідомив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]