Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Столичні лікарі, що працюють з хворими на коронавірус, отримали за березень від 30 до 50 тисяч гривень зарплати»

21 квітня 2020 року, 12:10

Столичні лікарі, що працюють з хворими на коронавірус, за березень отримали від 30 до 50 тисяч гривень зарплати. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«Хочу повідомити, що столичні лікарі, які працюють з пацієнтами з підозрою на коронавірус та з хворими на COVID-19, отримали доплати до заробітної платні за роботу з 13 березня. Місто встановило їм доплату у розмірі дев’яти посадових окладів. На це Київ з міського бюджету виділив майже 10,8 мільйони гривень. Таким чином лікарі за березень отримають загалом від 30 до 50 тисяч гривень, медсестри – 25-30 тисяч і молодший медичний персонал – 20-25 тисяч гривень», – сказав Віталій Кличко.

У середньому доплата за березень медперсоналу, що працює з хворими на коронавірус, становить: лікарям – 17 тисяч гривень, медичним сестрам – 13 тисяч гривень, молодшому медичному персоналу – 11 тисяч.

За словами мера Києва, працівники Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, а саме медики виїзних бригад та санітари, задіяні в заходах із дезінфекції автомобілів, також отримають премію за березень. Для цього місто додатково виділило 12,4 млн грн.

Так, у середньому за цей період лікарі Центру отримають премію в 9,8 тисячі гривень, фельдшери – 5,5 тисячі, а санітари – 1,9 тисячі гривень.

Також Департамент охорони здоров’я КМДА закуповує за кошти резервного фонду столиці ліки, що застосовують для надання медичної допомоги хворим на коронавірус.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]