Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Столичні медики нададуть допомогу всім, хто звертається. Але декларацію із сімейним лікарем підписати варто»

26 березня 2020 року, 12:26

Столичні медики нададуть допомогу всім, в кого буде підозра або захворювання на коронавірус. Не зважаючи на те, підписала людина декларацію із сімейним лікарем чи ні. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конфренції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

«Ми повинні і будемо надавати медичну допомогу всім,  у кого буде виявлено коронавірус чи підозру на захворювання. Якщо ви не підписали декларацію, а захворіли і звернулися зі скаргою на високу температуру, тиск, сильний біль – лікар вас огляне, проконсультує, зробить тест та призначить лікування. А в разі необхідності – направить до одного з семи визначених лікувальних центрів», – наголосив мер столиці. 

За його словами, ті, хто підписав декларацію, зокрема, мають право на безкоштовні аналізи. Бо кошти за це держава перераховує за програмою «Гроші йдуть за пацієнтом». Також ті, хто підписав декларацію, можуть отримати ліки в рамках програми, яку фінансує місто. 

«Нагадаю, що термін, у який можна підписати Декларацію, необмежений. І зробити це можна навіть під час прийому у лікаря. Тож, не зволікайте. Подбайте про свою здоров’я», – закликав мешканців міста Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]